KALIBREREN

Alles wat je moet weten (en meten)

In de farma, de gezondheidszorg en de life sciences, maar ook in sectoren als voeding en micro-elektronica, speelt meetnauwkeurigheid een cruciale rol bij kwaliteitscontrole. Als je zekerheid wilt hebben moet alles exact worden gemeten maar hoe weet je nou wanneer iets "exact" is? Is er een afwijking toegestaan? En hoeveel afwijking is er dan? En hoe meet je die afwijking precies?

Wat is kalibreren?
Kalibreren is het vergelijken van een systeem of apparaat met een hogere standaard om de nauwkeurigheid en afwijkingen vast te stellen. Het af- of instellen om het in overeenstemming te brengen met de gestelde specificatie wordt justeren genoemd. Met het valideren worden de prestaties, kwaliteit en andere bedrijfsparameters van een systeem getest om te controleren of ze aan de vereisten voldoen. Dus dat een systeem doet wat hij zou moeten doen.

Waarom kalibreren?

In cleanrooms en productieprocessen is het hebben van een correcte procesmeting van groot belang. Kleine afwijkingen in bijvoorbeeld temperatuur kan al leiden tot een ander product of een niet steriel product. We kalibreren dus niet alleen om te voldoen aan eisen uit kwaliteitsnormen, maar juist om zeker te weten dat alle kritische apparatuur in uw bedrijfsproces betrouwbaar meet!

In welke industrieën?
Het kalibreren van sensoren essentieel voor een gevalideerd productieproces in de farma, gezondheidszorg en lifesciences, maar ook in de voedingsindustrie en micro elektronica industrie. Maar ook in vele andere sectoren komt kalibratie voor, denk aan o.a. de petrochemie en energie branche.

Welke parameters kalibreren we?

Welke ranges kan CP Services B.V. kalibreren?

  • Drukverschilmetingen ± 75mbar (± 30 inH2O)(±7500Pa)

  • Druk meters -0,86 tot 20 bar (-12,5 tot 300psig)

  • RV-metingen 5 tot 95 %RV

  • Temperatuur -95 tot 660°C (m.b.v. droogblok) -20 tot 180°C (m.b.v. vloeistofbad)

  • Meten / Simuleren mA, mV, V, Ohm (Ω), RTD

  • Geleidbaarheid Simuleren m.b.v. Decadebank / Vloeistof

  • Luchtsnelheden van 0 tot 20 m/s in onze eigen windtunnel (anemometer).

  • Gewicht- of niveaumeting door middel van uitliteren met water

Hoe vaak kalibreren?
Dit hangt af van de toepassing van het instrument. Ook van de frequentie waarmee het gebruikt wordt en de gewenste nauwkeurigheid. Het uitgangspunt is veelal jaarlijkse kalibratie. Afhankelijk van de aanwezige factoren kan de kalibratie-interval korter of langer zijn. Maar ook in ad hoc situaties, zoals ongeplande interne of externe audits, kunt u bij ons terecht.

ISO 17025
De ISO 17025 is de wereldwijde kwaliteitsstandaard voor kalibratielaboratoria. Dit garandeert een hoge betrouwbaarheid als het gaat om procesparameters. De kalibratieprocedures van CP Services B.V. zijn gebaseerd op de ISO 17025. Daarnaast kunnen wij eventuele klantspecifieke wensen meenemen in onze meetprocedures.

Locatie
Voor maximale flexibiliteit bieden we on-site kalibratie bij u op locatie aan waardoor u een minimale een "down time" heeft. Daarnaast bieden wij off-site kalibratie aan in ons kalibratie lab. Deze is gevestigd in ons eigen kantoor op de Frankfurtstraat 16 te Lijnden. Hier bent u altijd welkom.

Wilt u meer weten of wilt u een offerte aanvragen? Vul dan het onderstaande contactformulier in, en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. Voor andere contactmogelijkheden kunt u hier onze contactgegevens vinden.

Vorige
Vorige

CP Services “ontzorgt” haar opdrachtgevers met validatie van alle merken Veiligheidskabinetten